Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про блокування податкових накладних і не тільки: робоча зустріч з представниками запорізького бізнесу

, опубліковано 16 червня 2020 о 15:31

Сьогодні начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов зустрівся за круглим столом з членами громадської організації «Бізнес-Союз «Порада». Позицію підприємництва під час обговорення представляли керівники організації – Олена Єрьоменко та Ірина Лех, а також представники провідних запорізьких компаній – «Урожай», «Кліон-груп», «Оліс», «Добра хата», «ДОМ» та інших.

Питання, які обговорювали податківці та представники регіональної бізнес-спільноти, стосувалися багатьох сфер. Особливу увагу очільник податкової служби області приділив реформуванню відомства. Роман Афонов зазначив, що починаючи з серпня 2019 року в Запорізькому регіоні усі повноваження та функції, пов’язані з адмініструванням податків і зборів, покладені на Головне управління ДПС у Запорізькій області. Роман Афонов наголосив на пріоритетності удосконалення сервісної складової у роботі податківців, в першу чергу це стосується впровадження електронних сервісів та дієвих механізмів дистанційної взаємодії.

Також керівник податкової служби регіону чітко визначив свої завдання на цій посаді, серед яких – підвищення рівня обслуговування платників, якісне адміністрування податків задля наповнення бюджетів усіх рівнів, легалізація запорізького бізнесу, підтримка ініціатив підприємців та громадськості, що в подальшому сприятимуть формуванню позитивного бізнес-клімату регіону. Один з таких проектів був презентований на зустрічі. Він стосується створення інтерактивної мапи підприємств та підприємців, які ведуть свій бізнес легально.

Окремим питанням зустрічі стало обговорення порядку зупинення реєстрації податкових накладних. Начальник управління податкового моніторингу Дмитро Шаповалов детально розглянув етапи автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків, ознаки безумовної реєстрації, критерії ризиковості платника ПДВ, показники, за якими визначається позитивна податкова історія суб’єкта господарювання, а також критерії ризиковості здійснення операцій тощо. Також, увага була приділена роботі комісії з питань зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН під час прийняття рішень про врахування таблиці даних платника податку.

Під час зустрічі податківці надали роз'яснення щодо проблемних аспектів, з якими найчастіше стикаються запорізькі компанії і підприємці. Крім того, платники можуть отримати консультацію з питань зупинення реєстрації ПН/РК та роботи окремого реєстру ПН/РК, реєстрація яких зупинена, зателефонувавши на "гарячу лінію" за номером: (061) 219-05-54 (кожного робочого дня з 11-00 до 13-00).

Фотоматеріали по темі