Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З якого періоду юридична особа набуває статусу резидента Дія Сіті та чим підтверджується такий статус, з метою застосування ставки 5 відсотків?

опубліковано 21 червня 2022 о 12:23

Юридична особа набуває статусу резидента Дія Сіті з дня внесення відповідного запису до реєстру, який ведеться в електронній формі та містить інформацію про юридичних осіб, які перебувають або перебували у статусі резидента Дія Сіті.

Юридична особа втрачає статус резидента Дія Сіті з дня внесення відповідного запису до реєстру Дія Сіті.

При цьому особливості застосування до резидента Дія Сіті спеціальних умов оподаткування, день початку і день припинення застосування таких умов визначаються Податковим кодексом України.

Контролюючим органом використовується інформація, що надійшла від Міністерства цифрової трансформації про відповідність резидентів Дія Сіті вимогам «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», зокрема, щодо включення/виключення платників податків до/з реєстру Дія Сіті.

Реєстр Дія сіті ведеться на офіційному сайті проєкту «Дія.Сіті» за посиланням https://city.diia.gov.ua/registry/resident.
Згідно з п.п. 170.14 прим. 1.2 п. 170.14 прим. 1 ст. 170 ПКУ за ставкою 5 відсотків, оподатковуються доходи платника податку – спеціаліста резидента Дія Сіті, що виплачуються на його користь резидентом Дія Сіті у вигляді:

а) заробітної плати;

б) винагороди за гіг-контрактом, укладеним у порядку, передбаченому Законом № 1667, у тому числі винагороди за створення та перехід прав на твори, створені за замовленням;

в) авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори.