Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Запоріжжі картки платника податків отримали 347 іноземців

, опубліковано 01 липня 2022 о 09:30

З початку року за отриманням картки платника податків до податкової служби Запорізької області звернулися 347 громадян інших країн. Всього у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків від Запорізького регіону перебуває на обліку 1 мільйон 731 тисяча громадян України та іноземців. Лише у травні реєстраційні номери облікової картки платника податків отримали 641 громадянин.

Нагадаємо, для реєстрації у Держреєстрі фізичних осіб-платників податків та отримання відповідного документа іноземець або особа без громадянства чи його представник можуть звернутися до відповідного контролюючого органу, подати облікову картку фізичної особи-платника податків (Облікова картка № 1ДР). При цьому необхідно пред'явити документ, що посвідчує особу, та його засвідчений переклад українською мовою.

Представник іноземця чи особи без громадянства додають до Облікової картки № 1ДР документ, що посвідчує особу такого представника, та документ, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії (з чітким зображенням), а також довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку на проведення реєстрації у Державному реєстрі та/або отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі (після пред’явлення повертається) та її копію.

Реєстрація іноземців здійснюється протягом трьох робочих днів.

Більш детальна інформація про адміністративні послуги – за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/.