Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У роботі АЗС в комп’ютерній системі виникають збої, в результаті чого касовий апарат вибиває повернення. Чи є такі повернення порушенням?

, опубліковано 05 вересня 2022 о 14:45

Технічними вимогами до спеціалізованих електронних контрольно-касових апаратів для автозаправних станцій від 27.06.2002 року № 13, затвердженого Протокольним рішенням Державної комісії з питань впровадження електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом, передбачено, що спеціалізований електронний контрольно-касовий апарат для автозаправних станцій повинен забезпечити автоматичне друкування видаткового чека:

- у разі ненадходження до оперативної пам’яті фіскального блока інформації про об’єм відпущеного пального (у процесі його відпускання) або її надходження з дискретністю, що перевищує 1 літр (п. 22 Технічних вимог);

- у разі відновлення електроживлення, постачання якого припинилось у процесі відпускання пального. Електронний контрольно-касовий апарат повинен забезпечити автоматичне друкування видаткового чека на вартість фактично недоотриманого пального (при попередній оплаті замовленої дози пального) або чека оплати (при оплаті за фактично отримане пальне) (п.23 Технічних вимог).

Друкування касовим апаратом видаткового чека в усіх інших випадках свідчить про його несправність.