Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС посилює партнерські відносини з податковими адміністраціями країн-членів ЄС

опубліковано 07 вересня 2022 о 14:47

5 вересня 2022 року в Брюсселі Міністр фінансів України Сергій Марченко та комісар Євросоюзу з економіки Паоло Джентілоні підписали Угоду між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі ЄС для співробітництва в галузі оподаткування «Fiscalis».

Підписання цієї Угоди посилює співпрацю Державної податкової служби України з податковими адміністраціями країн-членів ЄС, у тому числі в частині обміну податковою інформацією, підтримки розроблення заходів податкової політики та імплементації законодавства ЄС з питань оподаткування, боротьби з ухиленням від сплати податків та вдосконалення процесів податкового адміністрування, а також використання сучасних європейських ІТ-систем у галузі оподаткування.

Програма ЄС «Fiscalis» спрямована на підтримку податкових органів у сфері покращення функціонування внутрішнього ринку та сприяння конкурентоспроможності та чесній конкуренції в ЄС.

Серед цілей програми ЄС «Fiscalis» – захист фінансових та економічних інтересів ЄС та його держав-членів, зокрема від податкового шахрайства, ухилення від сплати податків, а також вдосконалення процесів їх адміністрування.