Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно проставляти апостиль документів, що надаються в електронному кабінеті платника під час реєстрації нерезидента платником ПДВ в Україні та перекладу таких документів на українську мову з нотаріальним засвідченням перекладу?

, опубліковано 21 листопада 2022 о 13:25

Податковим кодексом України не передбачено вимоги щодо легалізації (проставлення апостилю) документів, що надаються/завантажуються в електронному кабінеті платника під час реєстрації нерезидента платником ПДВ в Україні; та надсилаються нерезидентом податковим органам для підтвердження відомостей, наданих під час реєстрації (включаючи сам лист-підтвердження); а також перекладу таких документів на українську мову з нотаріальним засвідченням такого перекладу. Тому відсутня необхідність легалізації (проставлення апостилю) таких документів чи їх перекладу на українську мову з нотаріальним засвідченням такого перекладу.

Апостіль надають лише нерезиденти, які мають постійні представництва на території України.

Відповідні роз’яснення розміщені на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/nerezidentam-postachalnikam-elektronnih-poslug/pamyatka-koristuvacha/627600.html.