Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запоріжці сплатили до пенсійного і соціальних фондів майже 10 мільярдів гривень

, опубліковано 02 грудня 2022 о 09:02

У січні-листопаді запорізькі платники податків спрямували до пенсійного і соціальних фондів 9 мільярдів 818 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський. У листопаді запоріжці сплатили більше 874 мільйонів гривень єдиного внеску.

Нагадаємо, платниками єдиного внеску є роботодавці, зокрема, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи, які використовують найману працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами.

Для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, єдиний внесок нараховується на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе. При цьому сума внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

У грудні останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за листопад 2022 року роботодавцями за найманих працівників припадає на 20 число, а для гірничих підприємств цей термін спливає 28 грудня.

Платники прифронтового регіону активно підтримують нашу армію, своєчасно перераховують до бюджетів податки і єдиний внесок. Дякуємо кожному, хто наближає перемогу!