Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі платники погасили триста мільйонів гривень податкового боргу

, опубліковано 30 грудня 2022 о 09:02

З початку року суб'єкти господарювання регіону погасили перед бюджетами усіх рівнів 300 мільйонів гривень податкової заборгованості. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, до державного бюджету надійшло 185 мільйонів гривень, до місцевих скарбниць сплачено 115 мільйонів гривень.

Крім того, списано безнадійну заборгованість у сумі 96,3 мільйона гривень, зокрема, у зв'язку з ліквідацією боржників-банкрутів – на суму 33,6 мільйона гривень тощо.

Також у січні-листопаді з метою стягнення податкового боргу до суду направлено 345 позовів про стягнення недоїмки в сумі майже 82 мільйони гривень, з яких на даний час судовими органами задоволено 193 на суму 55 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Законом України № 2719-IX Законом України від 3 листопада 2022 року №2719-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу" удосконалено процедури погашення податкового боргу. Зокрема, зміни стосуються функцій контролюючих органів, приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу, строків здійснення заходів з погашення податкового боргу.

Детальніше про це читайте на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/639488.html.