Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізький бізнес сплатив понад чверть мільярда гривень ПДВ

, опубліковано 15 лютого 2023 о 09:02

У січні запорізькі компанії і підприємці спрямували до державного бюджету 254 мільйони 400 тисяч гривень податку на додану вартість.

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, за перший місяць року суб'єкти господарювання подали 5549 декларацій з ПДВ із обсягом оподатковуваних операцій на загальну суму майже 7,4 мільярда гривень.

Нагадаємо, 20 лютого – останній день подання податкової декларації з податку на додану вартість за січень 2023 року.

Також зазначимо, Законом України від 13.12.2022 № 2836-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України", зокрема, звільнено від оподаткування ПДВ операції:

– з ввезення на митну територію України електрогенераторних установок, трансформаторів, генераторів, обладнання та матеріали до них;

– з ввезення на митну територію України товарів, що безоплатно надаються Енергетичним співтовариством як допомога суб'єктам господарювання, що здійснюють виробництво, передачу та розподіл електричної енергії, та ввозяться такими суб'єктами для цілей відновлення та ремонту інфраструктури таких підприємств за погодженням з Міненергетики;

– з ввезення на митну територію України товарів громадськими об'єднаннями та/або благодійними організаціями, включеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, для подальшої їх безоплатної (без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсації) передачі такими особами військовим та добровольчим формуванням, які забезпечують національну безпеку і оборону.