Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю додала скарбницям запорізьких громад 70 мільйонів гривень

, опубліковано 27 лютого 2023 о 09:36

Запорізькі власники і користувачі земельних ділянок у січні сплатили до місцевих бюджетів 70 мільйонів 500 тисяч гривень плати за землю.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, найбільші суми земельного податку і орендної плати забезпечили суб'єкти господарювання-юридичні особи – 68 мільйонів 500 тисяч гривень, фізичні особи спрямували до скарбниць громад два мільйони гривень.

Всього в регіоні понад вісім тисяч компаній і організацій подали до податкових органів податкові декларації з плати за землю, зокрема, з земельного податку – 4,6 тисячі, з орендної плати – 3,7 тисячі.

Нагадаємо, з 2023 року застосовується нова форма податкової декларації з плати на землю, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 18.02.2022 року №83 "Про внесення змін до форми податкової декларації з плати на землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності"). Докладніше про основні зміни у декларації читайте за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/645623.html.