Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

День правничої кар'єри зі студентами Запорізького національного університету

, опубліковано 14 квітня 2023 о 09:45

Вчора фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області долучилися до Дня правничої кар'єри, який викладачі юридичного факультету та юридичної клініки Запорізького національного університету регулярно організовують для своїх студентів.

На цей раз майбутні фахівці юриспруденції мали можливість з'ясувати, чи варто розглядати роботу в податковій службі як вдалий старт у майбутньому кар'єрному зростанні.

Віртуальне знайомство розпочалось з цікавих фактів про розвиток служби, її трансформацію та налаштованість на максимальну цифровізацію усіх процесів. Начальниця відділу інформаційної взаємодії Людмила Савченко допомогла розібратися з особливостями роботи Електронного кабінету платника податків, Чат-боту "InfoTAX" та інших податкових сервісів.

Ольга Лисенко – керівниця відділу правового забезпечення, розповіла багато цікавого про діяльність юристів, функції, які вони виконують, а також про специфіку роботи під час війни. Ольга Володимирівна наголосила на тому, що може сформуватися хибне уявлення про те, чим займаються юристи-податківці. Для того, щоб це не сталося, потрібно не боятися отримувати власний досвід, наприклад, під час практики або вже долучившись до колективу податкової служби Запорізької області. 

Наприкінці зустрічі очільниця сектору розгляду звернень платників та експерт з питань оподаткування фізичних осіб Олена Бессонова розповіла про механізм отримання податкової знижки та відповіла на запитання студентів щодо важливих моментів у її оформленні.

Також під час спілкування керівник юридичної клініки ЗНУ Дмитро Луц акцентував на законодавчих новаціях, зокрема щодо сплати земельного податку та висловив сподівання на подальшу співпрацю з податковою службою Запорізької області.