Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Міжнародні стандарти оподаткування: Практичний семінар для податківців

, опубліковано 21 квітня 2023 о 11:41

Днями фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області взяли участь у практичному семінарі «Міжнародні стандарти оподаткування: Базові концепції. Резиденція. Джерело. Оподаткування заробітної плати», який проводився Міністерством фінансів України, Державною податковою службою та Організацією економічного співробітництва та розвитку.

Керівництво і співробітники управління оподаткування фізичних осіб разом з експертами ОЕСР розглянули міжнародні практики щодо оподаткування доходів фізичних осіб, проаналізували податкове законодавство України та інших держав в частині визначення джерел оподаткування та алгоритмів застосування міжнародних угод.

Також учасники семінару розглянули міжнародні конвенції про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна, порядок застосування міжнародних договорів, податки, на які вони поширюються тощо. З огляду на кількість мешканців Запорізької області, які вимушені були покинути свої домівки та знайшли прихисток в інших країнах, дане питання потребує особливої уваги.