Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За чотири місяці Е-ключі у податковій отримали дві тисячі запоріжців

, опубліковано 01 травня 2023 о 09:01

У січні-квітні у податковій службі регіону електронні ключі отримали дві тисячі запоріжців. Фахівці відділу реєстрації користувачів видали платникам 4686 безкоштовних кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2023 року №383 внесено зміни, які передбачають, що до 30 червня 2023 року тимчасово дозволяється використовувати електронні підписи чи печатки, що базуються на сертифікатах відкритого ключа, виданих кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг без відомостей про те, що особистий ключ зберігається у захищеному носієві ключової інформації.

Користувачі, які мають чинні сертифікати, можуть скористатися онлайн сервісами:

– повторного, дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом для самостійного продовження терміну дії сертифікатів на два роки;
– дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО, що дає змогу сформувати юридичним особам сертифікати для програмних РРО.

Щоб отримати електронні довірчі послуги вперше чи якщо термін дії сертифікатів завершився, слід підготувати документи, необхідні для отримання ЕДП, з переліком яких можливо ознайомитись у розділі "Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО" інформаційного ресурсу КНЕДП ДПС (https://ca.tax.gov.ua/etrusted-services), обравши відповідну категорію та звернутися до обраного відокремленого пункту реєстрації (https://ca.tax.gov.ua/contacts).