Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі роботодавці погасили 16 мільйонів гривень зарплатних боргів

, опубліковано 01 травня 2023 о 10:07

У Запоріжжі під керівництвом заступника голови обласної військової адміністрації Віталія Сиволапа пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

У її роботі взяли участь представники податкової служби регіону, пенсійного фонду, інших державних органів та організацій.

Члени комісії проаналізували ситуацію із зарплатними боргами. Так, на даний час сума своєчасно невиплачених коштів працівникам складає 113 мільйонів гривень. За результатами вжитих заходів повністю або частково розрахувались зі співробітниками 22 підприємства на загальну суму 16,4 мільйона гривень. Додатково до бюджетів і соціальних фондів надійшло 4,5 мільйона гривень єдиного внеску, 2,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 200 тисяч гривень військового збору.

Також під час заходу розглянуто проблемні питання в оплаті праці у закладах охорони здоров'я та перспективи погашення боргів та обов'язкових платежів до пенсійного фонду.