Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ліцензування продажу підакцизних товарів додало бюджетам запорізьких громад понад дев'ять мільйонів гривень

, опубліковано 12 травня 2023 о 09:00

За чотири місяці до місцевих бюджетів регіону надійшло 9 мільйонів 206 тисяч гривень плати за ліцензії на продаж підакцизної продукції.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, з початку року фахівці податкової служби видали представникам бізнесу 1279 ліцензій. Зокрема, платники отримали 432 дозволи на право торгівлі алкогольними напоями, 434 документи на реалізацію тютюнових виробів, 208 – на роздрібний продаж пива, 90 – сидру, 35 – на торгівлю пальним, 57 – для зберігання пального тощо. Всього кількість діючих ліцензій в області на даний час складає 6347.

Також за цей час продовжено термін дії 2614 дозволів, анульовано 561 документ.

Нагадаємо, ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видаються територіальними органами ДПС. Для її отримання суб'єкт господарювання подає до органу ліцензування за місцем провадження діяльності заяву у довільній формі. Якщо платник під час продажу підакцизних товарів використовує програмні РРО у місці торгівлі, то у заяві він зазначає їх перелік, фіскальні номери, дату реєстрації в контролюючому органі та назву моделі ПРРО.

Отримуйте більше податкової інформації на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua.