Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З доходів запорізьких платників державний бюджет отримав 800 мільйонів гривень

, опубліковано 17 травня 2023 о 09:05

У січні-квітні запорізькі платники податків спрямували до державного бюджету 802 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, до бюджету надійшло майже 787 мільйонів гривень ПДФО та 15,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб у вигляді депозитних процентів вкладників фінансових установ.

У квітні запоріжці сплатили близько 213 мільйонів гривень ПДФО та 4 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб з нарахованих процентів.

Нагадаємо, 30 травня завершується граничний термін сплати за квітень 2023 року податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів, нарахованих у вигляді:

- процентів на поточний або депозитний банківський рахунок;

- процентів на вклади члена кредитної спілки.

Також цього дня спливає строк сплати за квітень 2023 року податковим агентом податку на доходи фізичних осіб, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку.

Детальну інформацію з питань оподаткування читайте на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua.