Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ключова складова професійного розвитку та досягнення успіхів у роботі – безупинне вдосконалення навчальних підходів у ДПС

, опубліковано 19 травня 2023 о 09:02

ДПС постійно працює над удосконаленням професійної компетентності фахівців з трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування. Нещодавно на селекторній нараді, проведеній за участю в. о. заступника Голови ДПС Євгенія Сокура, у рамках об’єднання в одному підрозділі функцій податкового контролю за такими напрямами діяльності як трансфертне ціноутворення, виплата пасивних доходів, діяльність нерезидентів та контрольованих іноземних компаній, Департаментом трансфертного ціноутворення представлено підпорядкованим структурним підрозділам територіальних органів ДПС навчальний курс «Енциклопедія Департаменту трансфертного ціноутворення або Квест: Знайди та поверни виведені прибутки в Україну».

В. о. заступника Голови ДПС Євгеній Сокур нагадав: «Шість років тому Україна взяла на себе зобов’язання щодо імплементації кроків Плану BEPS та правил GAAR. На сьогодні послідовна політика ДПС направлена на продовження роботи, спрямованої на боротьбу з розмиванням податкової бази і виведенням прибутку з-під оподаткування. ДПС посилено працює над впровадженням до національного законодавства окремих кроків Плану BEPS, які мають на меті протидію агресивному податковому плануванню, серед яких: вдосконалення правил трансфертного ціноутворення, запобігання уникненню від оподаткування за допомогою міжнародних договорів, оподаткування доходів контрольованих іноземних компаній, обмін інформацією та багато інших. Виконання цих завдань підтверджує готовність України до євроінтеграційних процесів».

Курс розроблено з метою покращення професійних навичок фахівців територіальних органів та запобігання недоліків у їх роботі. При формуванні навчального курсу враховані різні рівні складності як для нових фахівців, так і для підвищення кваліфікаційних знань працівників, що вже працюють у вказаному напрямі.

Працівники служби матимуть доступ до відеоуроків, інтерактивних завдань та віртуальних лекцій і зможуть проходити їх в зручний для них час, що допоможе більш ефективно засвоювати матеріал.

«Ми віримо, що проходження цього курсу допоможе вам стати професіоналами у своїй галузі та підняти фаховий рівень роботи вашого регіону на новий рівень. Тому я запрошую вас приєднатися до нашого навчального курсу та набути нові знання і практичний досвід опрацювання перспективних кейсів», – зауважила директор Департаменту трансфертного ціноутворення ДПС Катерина Риженкова.

Професійна команда Департаменту трансфертного ціноутворення продовжує працювати над впровадженням міжнародних інноваційних та ефективних рішень, які удосконалюють систему оподаткування України та підтримують високий рівень співпраці з міжнародними компетентними органами, що неодноразово відзначали світові експерти на спільних зустрічах.