Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові відомства України та Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії продовжують співпрацю з обміну успішними практиками

, опубліковано 20 червня 2023 о 15:04

ДПС незмінно продовжує свою роботу над досягненням стратегічних цілей розвитку Служби – удосконаленням адміністрування податків, зборів, платежів та розбудовою ДПС, як сервісної служби європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві.

Британські колеги підтримують ДПС у реалізації її стратегічних завдань та європейського курсу України. З метою закріплення досягнутих результатів співпраці та засвідчення відданості її майбутнього розвитку між відомствами України та Сполученого Королівства 13 червня 2023 року підписано Меморандум про взаємодію між Державною податковою службою України і Податковою та митною службою Його Величності Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії на три роки.

Сьогодні відбулася чергова онлайн-зустріч з обміну досвідом та передовими практиками представників Сполученого Королівства з українськими податківцями. В ході заходу було презентовано Корпоративну модель комплаєнсу (дотримання податкового законодавства) у розрізі великих платників, процеси аналізу бізнес-ризиків та формування довіри платників до податкової служби. Адже, як зазначають колеги з податкової служби Сполученого Королівства, саме  довіра платників до служби є найкращим стимулом добровільного дотримання податкового законодавства.

Як завжди вивчення практичних аспектів роботи колег з європейських країн – це шлях до ефективного податкового адміністрування, що є ключовим аспектом для розвитку держави та є критично важливим для країни в умовах війни.