Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації Закону №3219-IX та переваги програмних РРО: Інформаційні зустрічі із запорізькими підприємцями тривають

, опубліковано 17 серпня 2023 о 10:17

Запорізькі податківці провели чергову тематичну зустріч щодо податкових новацій, реєстрації та роботи із касовою технікою з підприємцями та  керівником підрозділу КП "Запоріжринок" "Критий ринок" Камраном Тахмазовим.

Фахівці відділу фактичних перевірок розповіли підприємцям про основні вимоги законодавства щодо обов'язкового використання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків.

Спеціалісти служби роз'яснили порядок проведення розрахунків, у тому числі ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації, у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг із застосуванням РРО, види та типи документів, які підтверджують походження товарів та можуть використовуватись для ведення їх обліку.

Було наголошено, що платники мають можливість використовувати звичайні касові апарати або програмні РРО. При цьому податкова служба надає безкоштовне програмне забезпечення, яке можна встановити на мобільний телефон, планшет, ноутбук або комп'ютер. У програмних РРО закладений функціонал, спрямований на зручне ведення розрахункових операцій та товарного обліку.

Працівники податкової роздали пам'ятки, які допоможуть швидко зорієнтуватися у правилах реєстрації програмних РРО.

Крім того, підприємці цікавились практикою реалізації на території обласного центру останніх податкових змін і преференцій, які запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану".