Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Декларування-2024": Вільнянські податківці проводять зустрічі з представниками громад

, опубліковано 05 квітня 2024 о 09:55

Щорічне декларування доходів громадян – це не тільки свідоме виконання конституційного обов'язку, але й суттєве наповнення бюджетів. Цього року правила деклараційної кампанії не змінилися. Для роз'яснення її нюансів і особливостей звітування запорізькі податківці проводять зустрічі з очільниками і мешканцями територіальних громад.

Так, під час нещодавньої зустрічі керівництва Вільнянського відділу податків і зборів з фізичних осіб з представниками Михайло-Лукашівської територіальної громади розглядалися питання необхідності залучення до декларування громадян, які минулого року отримували доходи від ведення сільського господарства, продажу власної агропродукції, обробітку земель та інші прибутки, що не були оподатковані.

Також учасники обговорили процес організації декларування, надання необхідних роз'яснень мешканцям громади та можливості подання декларацій в Електронному кабінеті, функціонал якого значно спрощує процес заповнення і відправки звітності.

Крім того, на зустрічі йшлося про подальшу співпрацю, консультування з актуальних для платників норм податкового законодавства, застосування податкових преференцій для підприємців прифронтових територій та електронні сервіси ДПС.