Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Напрями роботи на 2022 рік: зустріч в Бердянському міськвиконкомі

опубліковано 23 лютого 2022 о 08:07

Підсумки взаємодії податкової служби з Бердянською територіальною громадою у 2021 році, обговорення проблемних питань, що залишились не вирішеними, та вишукування резервів щодо забезпечення додаткових надходжень до бюджету територіальної громади у 2022 році – такі теми обговорювала начальниця Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова на зустрічі з виконуючим обов’язки міського голови м. Бердянська Олександром Свідлом.

Представниця податкової служби окреслила основні напрями взаємодії, реалізація яких забезпечить додаткові надходження до бюджету територіальної громади, а саме: проведення інвентаризації земельних ділянок, інвентаризації нерухомого майна, яким користуються суб’єкти господарювання та громадяни, запровадження з 01.01.2022 року мінімального податкового зобов’язання для власників/орендарів земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Оксана Федорова зауважила, що важливий резерв наповнення міського бюджету надає легалізація найманої праці. Також посадовиця повідомила про новації податкового законодавства, передбачені Законом України від 30.11.2021 №1914.

Разом з тим, податківчиня нагадала про початок Кампанії декларування доходів-2022, про особливості провадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб та застосування реєстраторів розрахункових операторів підприємцями-спрощенцями 2-3 груп.

Підсумком зустрічі було окреслення основних напрямів роботи податкової та територіальної громади на 2022 рік.