Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення бюджетів громад: Пологівські податківці разом із представниками Кам’янської ОТГ узгодили план спільних дій

опубліковано 21 лютого 2022 о 08:22

Налагодження співпраці з територіальними громадами, виявлення додаткових надходжень до місцевого бюджету, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів – цим питанням була присвячена робоча зустріч начальниці Пологівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Запорізькій області Світлани Бруй із заступником Кам’янського селищного голови Юрієм Залатою та представником фінансового відділу громади.

Сторони обговорили стан наповнення бюджетів територій, погашення заборгованості, проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухомість. Податківці зауважили на необхідності оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки, ліквідації недоїмки до бюджетів та розширення кола платників податків.

Також особливу увагу приділили проведенню роз’яснювальної роботи серед платників податків щодо необхідності легалізації найманої праці та неприпустимість допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин, боротьби із зарплатами в «конвертах», погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

Основною темою обговорення стала організація проведення кампанії декларування доходів громадян отриманих у 2021 році, яка розпочалась з 1 січня та триватиме до 03.05.2022. Під час зустрічі податківці разом з представниками місцевої влади узгодили основні напрями роботи та затвердили графіки роботи виїзних консультаційних пунктів в територіальних громадах. Також обговорили новації запровадження мінімального податкового зобов’язання з 2023 року.

Крім того, увагу приділили новаціям у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій та кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.