Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізьким підприємцям роз'яснили новації у проведенні перевірок

опубліковано 18 вересня 2019 о 15:47

У Запоріжжі для підприємців відбувся навчальний семінар, присвячений останнім змінам у системі державного нагляду та контролю. У заході, який організував Департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради, взяли участь представники Державної регуляторної служби України, податкової служби Запорізької області, районних адміністрацій, Національної поліції в Запорізькій області, ГУ ДСНС України у Запорізькій області, Держпродспоживслужби, ЗОСППР "Потенціал", Запорізької торгово-промислової палати.

Увага присутніх була спрямована на новації у Законі України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Учасники розглянули принципи і порядок здійснення заходів державного нагляду, повноваження контролюючих органів, права, обов'язки та відповідальність суб’єктів господарювання під час планових або позапланових перевірок.

Про організацію податкового аудиту фізичних осіб розповів заступник начальника управління-начальник відділу планування контрольно-перевірочної роботи ГУ ДПС у Запорізькій області Віктор Аркатов. Він зазначив, що перевірки запорізьких компаній і приватних підприємців здійснюються відповідно до Податкового кодексу України та ґрунтуються на ризикоорієнтованій системі відбору платників, тобто, в діяльності яких існують потенційні порушення. Податкова служба проводить камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки. Крім того, представники бізнесу можуть самостійно дізнатися, чи включено їхнє підприємство до документальних планових перевірок – план-графік розміщено та регулярно оновлюється на вебпорталі Державної податкової служби України: https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/362017.html.

Під час семінару представники державних органів відповіли на запитання підприємців та надали практичні поради.

Фотоматеріали по темі