Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Зелене світло" альтернативній енергетиці: запорізька влада обговорює реалізацію інвестиційного проєкту

опубліковано 08 жовтня 2019 о 17:44

У Запоріжжі відбувся круглий стіл щодо реалізації інвестиційного проєкту з будівництва в регіоні вітропарку. У заході, який пройшов під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Віталія Туринка, взяли участь в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, керівництво інших державних органів влади, об'єднаних територіальних громад.

Під час презентації інвестпроекту представники норвезької компанії NBT повідомили, що їхнє підприємство спільно із європейськими партнерами планує побудувати в Якимівському районі вітрову електростанцію "Зофія" потужністю 743 МВт, яка стане однією з найбільших в Україні. Окрім запуску масштабного джерела відновлюваної енергетики, процес спорудження передбачає залучення додаткових інвестицій та створення нових робочих місць.

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок наголосив на необхідності врахування позиції громадськості та координації зусиль усіх гілок влади для створення належних умов реалізації проекту.

Як зазначив Руслан Рачинський, податкова служба області зацікавлена у розвитку інвестиційного клімату регіону. Адже залучення іноземних компаній сприяє створенню нових робочих місць та збільшенню надходжень до місцевих бюджетів. Руслан Рачинський запевнив майбутніх інвесторів у тому, що податкова служба Запорізької області надає якісні сервісні послуги, про що вони зможуть пересвідчитися на власному досвіді.

Представляючи позицію митниці, Олексій Мужев запевнив, що митні органи регіону мають позитивний досвід співпраці з іноземними підприємствами-виробниками електроенергії та запропонував здійснювати митне оформлення поставок для будівництва ВЕС у митних органах Запорізької області.

У ході круглого столу учасники проаналізували питання логістики, наповнення бюджетів, розмитнення, аспекти екологічного та соціального впливу, а також визначили першочергові кроки для підтримки іноземної компанії.

Фотоматеріали по темі