Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ГУ ДФС у Запорізькій області від 14.02.2017 №760/10/08-01-12-03-11

, опубліковано 15 лютого 2017 о 16:00

Про надання податкової консультації

Головне управління ДФС у Запорізькій області за результатами розгляду листа щодо визнання первинних документів при здійснені операцій через онлайн-сервіси, в межах компетенції, повідомляє наступне.

Органи державної фіскальної служби України здійснюють свою діяльність в межах функцій, визначених статтею 19 1 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зокрема надають індивідуальні податкові консультації, інформаційно-довідкові послуги з питань податкового та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на контролюючі органи.

Регулювання питань методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Міністерством фінансів України, яке затверджує національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, інші нормативно-правові акти щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності (п. 2 ст. 6 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні").

Крім цього, п. 44.1 ст. 44 Кодексу встановлено, що для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством. Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених вищезазначеними документами.

Отже, з питання визнання у бухгалтерському обліку підприємства первинних документів при здійсненні операцій через онлайн-сервіси, слід звертатися до Міністерства фінансів України.


Заступник начальника                                                    А.М. Пужай-Череда