Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА

, опубліковано 30 листопада 2016 о 13:16

10 грудня 1948 року у Парижі на 183 пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН була прийнята Загальна декларація прав людини "як завдання, до виконання якого повинні прагнути всі народи і всі держави з тим, щоб кожна людина і кожний орган суспільства, завжди маючи на увазі цю Декларацію, прагнули шляхом освіти сприяти поважанню цих прав і свобод і забезпеченню, шляхом національних і міжнародних прогресивних заходів, загального і ефективного визнання і здійснення їх як серед народів держав - членів Організації, так і серед народів територій, що перебувають під їх юрисдикцією".

Двома роками пізніше, 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН було засновано Міжнародний день прав людини та оголошено його святкування 10 грудня. В цей день проводиться пленарне засідання ООН на якому відзначають тих хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод.

Ні для кого не секрет, що становлення громадянського суспільства і правової держави в Україні можливе завдяки високому рівню правової освіти населення.

21 травня 2008 року, враховуючи міжнародний досвід, Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України - дорадчий орган Міністерства юстиції України - ініціювала загальноукраїнський форум "Тиждень права" як національну традицію, що офіційно закріплено в Указі Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 "Про Всеукраїнський тиждень права".

Так. враховуючи важливе значення правової освіти у розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Цього року Всеукраїнський тиждень права, План заходів проведення якого затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року №627-р, припадає 05-10 грудня.

Важливу роль у підвищенні правової освіти населення та забезпеченні прав і свобод людини відіграють органи державної влади. У рамках Всеукраїнського тижня права Державною фіскальною службою України передбачено виступи у ЗМ1. проведення навчань, лекцій, участь у виставці-форумі "Правники - суспільству", яка проходитиме 07 - 09 грудня у приміщенні вищого навчального закладу товариства з обмеженою відповідальністю "Академія адвокатури України" за адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 27.

Під час виставки-форуму "Правник - суспільству" відбудуться майстер-класи відомих юристів, правові змагання, презентації провідних юридичних компаній, проведення безоплатних юридичних консультацій, виставка-продаж юридичної літератури, дружнє спілкування з відомими правниками, а також інші заходи право освітнього характеру.