Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники запорізької нерухомості сплатили до місцевих бюджетів 115 мільйонів

, опубліковано 28 жовтня 2020 о 07:37

За дев'ять місяців до місцевих бюджетів регіону надійшло 115 мільйонів 110 тисяч гривень податку на нерухоме майно (без показників великих підприємств, які зареєстровані в Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, сплачена сума на 13 мільйонів 713 тисяч або на 13,5 відсотка перевищила минулорічну.

Так, від запорізьких компаній, установ і організацій скарбниці громад отримали 67,6 мільйона, що на 2,3 мільйона більше, ніж торік. Власники нерухомості-підприємці та громадяни сплатили 47,6 мільйона, зростання порівняно з січнем-вереснем 2019 року склало 11,4 мільйона.

Так, найбільші суми спрямували платники м. Запоріжжя – 37,3 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 21,8 мільйона, Якимівського та Приазовського районів – 13,5 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 10 мільйонів, Вільнянського, Новомиколаївського районів – 6,4 мільйона, Запорізького району – 5,7 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – понад 5 мільйонів тощо.

Всього в області нараховується 4206 юридичних осіб та 23565 фізичних осіб-платників податку на нерухоме майно.

Нагадаємо, на житлову нерухомість фізичних осіб податок нараховується на площу, яка перевищує 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів – для будинків і 180 квадратних метрів – для різних типів нерухомості. Ставки і пільги встановлюються рішеннями місцевих рад: сільських, селищних, міських та об'єднаних територіальних громад. Вони не повинні перевищувати 1,5 відсотка від мінімальної зарплати за квадратний метр. Податок сплачується тільки за ту площу, яка перевищує пільгову.