Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ управління оподаткування фізичних осіб та управління оподаткування юридичних осіб (щодо забезпечення надходження податку на нерухоме майно))

, опубліковано 22 травня 2024 о 09:07

З початку року до місцевих бюджетів регіону надійшло 39 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Власники нерухомості-юридичні особи сплатили 31 мільйон гривень, фізичні особи перерахували 8 мільйонів гривень.

У квітні запоріжці спрямували до місцевих скарбниць майже 20 мільйонів гривень податку на нерухомість.

Нагадуємо, юридичні особи самостійно нараховують і сплачують податок, а фізичним особам податкова служба до 1 липня надсилає податкове повідомлення-рішення. 

Громадяни мають можливість переглянути інформацію про власні об'єкти нерухомості та суми податкових зобов'язань в Електронному кабінеті. Детальніше про це – за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-neruhome-mayno/fizichni-osobi/655166.html. Крім того, на вебпорталі ДПС доступний калькулятор для обчислення сум податку на нерухомість: https://tax.gov.ua/calculator/realty.

Для зручності юридичних осіб податкова служба підготувала відеоінструкцію щодо заповнення податкової декларації з податку на нерухоме майно: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-neruhome-mayno/yuridichni-osobi/podatkova-zvitnist/poryadok-skladennya-ta-vnesennya-zmin/739996.html.