Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ управління оподаткування фізичних осіб та управління оподаткування юридичних осіб ( щодо плати за землю)

, опубліковано 25 липня 2024 о 09:09

У першому півріччі до місцевих бюджетів регіону спрямовано 465 мільйонів гривень земельного податку і орендної плати.

Найбільші суми сплатили суб'єкти господарювання-юридичні особи – 436 мільйонів гривень, від фізичних осіб надійшло майже 29 мільйонів гривень.

Упродовж червня запорізькі власники і орендарі земель направили до місцевих скарбниць понад 82 мільйони гривень. Зокрема, суб'єкти господарювання-юридичні особи перерахували 75 мільйонів гривень, фізичні особи – 7 мільйонів гривень.

Аби уникнути помилок у застосуванні ставок податку і податкових пільг із земельного податку платникам необхідно взяти до уваги інформацію щодо цільового призначення земельної ділянки та перевірити коректність відомостей щодо цільового призначення земель, які обліковуються у Державному земельному кадастрі, та, у разі необхідності, привести дані у відповідність до вимог земельного законодавства. Корисні матеріали оприлюднені на вебпорталі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру за  покликанням: https://land.gov.ua/derzhgeokadastr-rozyasnyuye-varianty-pryvedennya-vidomostej-pro-czilove-pryznachennya-zemelnoyi-dilyanky-u-vidpovidnist-do-diyuchogo-klasyfikatora-vydiv-czilovogo-pryznachennya-zemelnyh-dily/.