Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про надходження до ГУ ДПС у Запорізькій області запитів на отримання публічної інформації за березень 2024 року

, опубліковано 04 квітня 2024 о 10:57

За березень 2024 року до Головного управління ДПС у Запорізькій області надійшло 17 запитів на отримання публічної інформації, а саме особисто запитувачами подано 8 запитів, поштою – 3, електронною поштою – 4, через електронний кабінет – 2. 

Від юридичних осіб надійшло 8 запити, від фізичних осіб – 9. 

За наслідками розгляду запитів: 13 запитів задоволено, на 3 запити відмовлено у наданні інформації (по 1 запитана інформація стосувалась третьої особи, по 1 неможливо ідентифікувати особу, щодо якої запитувалась інформація, по 1 запитана інформація відсутня), 1 запит надісланий за належністю відповідному розпоряднику інформації.

До уваги запитувачів. З моменту набрання чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації» можна визначити основні  аспекти реалізації цього Закону, які заслуговують на окрему увагу.

1. Запитувачі інформації ототожнюють такі поняття як запит на отримання публічної інформації, звернення та надання податкової консультації, при цьому дані категорії звернень є різними за наступними ознаками:
правовими підставами; 

визначенням понять;

формами; 

строком розгляду; 

змістом;

вимогами оформлення;

оплатністю тощо.

2. Згідно з частиною другою статті 2 Закону України «Про доступ до публічної інформації» цей Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України «Про звернення громадян». 

3. Листи, які за змістом є зверненнями громадян (пропозиції, заяви, скарги тощо), мають бути оформлені з дотриманням вимог Закону України «Про звернення громадян».

4. Запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам статтей 1 та 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації».