Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області

, опубліковано 30 вересня 2020 о 14:01

30 вересня 2020 року

Місце проведення: м. Запоріжжя пр. Cоборний, 166, ГУ ДПС у Запорізькій області

Початок роботи – 15.00

Присутні: всього – 7 членів Громадської ради, 4 представника від ГУ ДПС у Запорізькій області (список додається).

СЛУХАЛИ: 

Заступника начальника управління-начальника відділу пресслужби, інформаційної політики та адміністрування субсайту Савченко Л.В., яка повідомила, що засідання загальних зборів Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області проходить за ініціативою Головного управління ДПС у Запорізькій області для того, щоб продовжити робочий конструктивний діалог між податковою службою та бізнесом, уникнути непорозуміння, отримати зворотній зв’язок.

ВИСТУПИЛА:

голова Громадської ради Проніна С.М., яка розповіла про результати роботи Громадської ради за 9 місяців 2020 року, окреслила основні заходи, які проводилися Громадською радою спільно з ГУ ДПС у Запорізькій області.

ВИСТУПИВ:

начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Афонов Роман Петрович, який привітав присутніх та підкреслив, що тільки у відкритому діалозі можна знайти конструктивні рішення та оптимальні шляхи для розв’язання актуальних задач у податковій сфері.

Він зазначив, що необхідно визначити формат, напрями та механізми подальшої взаємодії.

Далі Роман Афонов презентував членам Громадської ради основні пріоритети діяльності податкової служби Запорізької області та принципи співпраці з бізнес-спільнотою регіону, розтлумачив структурні зміни та концепцію розвитку відомства, розповів про перебіг процесу реформування служби та виклики, які наразі постали перед нею.

Крім того, начальник Головного управління повідомив про результати наповнення державного та місцевих бюджетів, динаміку податкових надходжень та про роботу податківців щодо легалізації доходів і детінізації економіки регіону.

ВИСТУПИЛА:

заступник голови Громадської ради Церетелі Л. Г., яка акцентувала увагу на тому, що бізнес вносить пропозиції щодо зміни критерій ризиковості в електронній системі управління ризиками при адмініструванні ПДВ. Також подякувала фахівцям ГУ ДПС у Запорізькій області за вирішення більшості проблем для платників податків.

Також Церетелі Л. Г. зауважила, що буде збирати побажання від бізнесу щодо роботи з електронними документами.

ВИСТУПИЛИ:

голова Громадської ради Проніна С.М., заступник голови Громадської ради Церетелі Л. Г., член Громадської ради Левчишен І. М., які наголосили на складних питаннях і проблемах, які набули надзвичайної актуальності для запорізького малого та середнього бізнесу.

ВИСТУПИВ:

начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Афонов Роман Петрович, який поінформував про результати контрольно-перевірочної роботи суб’єктів господарювання, які розташовані у місцях масового відпочинку громадян у рамках операції «Курорт-2020» та операції "Врожай 2020", яка спрямована на детінізацію сільського господарства.

ВИСТУПИЛА:

Голова Громадської ради Проніна С.М., яка зауважила, що в Громадській раді при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області працюють фахові спеціалісти, зокрема, юристи, які предметно розглядають питання, які виникають в процесі роботи.

В результаті обговорення було прийнято рішення щодо необхідності спільного напрацювання оптимальних шляхів вирішення складних питань та розробки системних рішень, які б допомогли запобігти непорозумінню між податковою службою та бізнесом у майбутньому.

Голова Громадської ради Проніна С.М. подякувала присутнім за плідну роботу.

Також Проніна С.М. запропонувала закрити засідання Громадської ради.

ГОЛОСУВАЛИ:

за пропозицію: закрити засідання установчих зборів
„за” – 7;
„проти” – 0;
„утрималося” – 0

 

УХВАЛИЛИ:

закрити засідання установчих зборів.

Голова Громадської ради                                       Проніна С.М.

Секретар                                                                     Ніколова С.В.