Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області

, опубліковано 10 грудня 2020 о 14:21

10 грудня 2020 року

Місце проведення: м. Запоріжжя пр. Cоборний, 166, ГУ ДПС у Запорізькій області

Початок роботи – 15.00

Присутні: всього – 5 членів Громадської ради, 4 представника від ГУ ДПС у Запорізькій області (список додається).

ВИСТУПИЛА:

голова Громадської ради Проніна С.М., яка запропонувала затвердити такий проєкт порядку денного зборів:

1. Зміни податкового законодавства, що вже почали діяти або набувають чинності найближчим часом.

2. Питання, пов’язані зі сплатою єдиного внеску підприємцями.

3. Вихід зі складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області представника громадської організації «Правова скеля» Гамаюнової Вікторії, в зв’язку з тим, що вона вибрана депутатом місцевої ради.

4. Обговорення питання: у зв’язку з реорганізацією Головного управління ДПС у Запорізькій області не припиняти достроково діяльність Громадської ради.

5. Інші питання.

ГОЛОСУВАЛИ:

за порядок денний зборів:
„за” – 5;
„проти” – 0;
„утрималося” – 0

УХВАЛИЛИ:

затвердити порядок денний зборів.

З питання 1 ВИСТУПИВ:

начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Афонов Роман Петрович, який привітав присутніх та зупинився на змінах податкового законодавства, що вже почали діяти або набувають чинності найближчим часом. Особлива увага була приділена питанню запровадження РРО.

Роман Афонов звернув увагу представників профільних громадських об’єднань на зміни у етапах запровадження РРО для різних груп підприємців та переліку ризикових видів діяльності. Також керівник податкової служби області наголосив на важливості РРО як інструменту детінізації економіки та забезпечення захисту споживачів. Окремо він зупинився на перевагах та можливостях програмних РРО.

З питання 2 ВИСТУПИВ:

заступник начальника ГУ ДПС у Запорізькій області Рачинський Руслан Михайлович окреслив законодавчу базу, яка регулює адміністрування внеску та вкотре звернув увагу присутніх на зміни до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску", відповідно до яких з грудня 2017 року фізичні особи-підприємці мали сплачувати єдиний внесок, незалежно від того, чи отримують вони дохід від здійснення підприємницької діяльності. В іншому випадку накопичувався борг та штрафні санкції.

Крім того, було акцентовано увагу на нещодавніх змінах у податковому законодавстві, що стосуються сплати єдиного внеску. Зокрема, йшлося про підписаний Президентом Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2". В якому з-поміж іншого передбачено продовження терміну списання заборгованості з ЄВ фізичним особам-підприємцям (крім платників єдиного податку), які не здійснюють підприємницьку діяльність, за умови, якщо вони не отримували дохід від своєї діяльності.

ВИСТУПИЛА:

голова Громадської ради Проніна С.М., яка запропонувала інформацію з питань 1-2 прийняти до відома

ГОЛОСУВАЛИ:

за пропозицію прийняти до відома інформацію з питань 1-2
„за” – ;
„проти” – 0;
„утрималося” – 0

УХВАЛИЛИ:

прийняти до відома інформацію з питань 1-2

ВИСТУПИЛА:

заступник голови Громадської ради Церетелі Л. Г., яка наголосила на складних питаннях і проблемах, які набули надзвичайної актуальності для запорізького малого та середнього бізнесу.

В результаті обговорення було прийнято рішення щодо необхідності спільного напрацювання оптимальних шляхів вирішення складних питань та розробки системних рішень.

Також Церетелі Л.Г. подякувала за якісний сервіс податкової служби при сплаті податків.

Заступник голови Громадської ради Церетелі Л.Г. повідомила, що підготовлені проблемні питання щодо подання фінансової звітності разом з аудиторським звітом, пропозиції щодо внесення змін до законодавства з питань єдиного внеску (матеріали додаються).

ВИСТУПИЛА:

Голова Громадської ради Проніна С.М., яка повідомила, що зі складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області вийшла представниця громадської організації «Правова скеля» Гамаюнова Вікторія, в зв’язку з тим, що вона вибрана депутатом місцевої ради.

Проніна С.М. запропонувала у зв’язку з реорганізацією Головного управління ДПС у Запорізькій області не припиняти достроково діяльність Громадської ради, а продовжити до кінця встановленого законом терміну діючого складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області.

ГОЛОСУВАЛИ:

за пропозицію у зв’язку з реорганізацією Головного управління ДПС у Запорізькій області не припиняти достроково діяльність Громадської ради, а продовжити до кінця встановленого законом терміну діючого складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області

„за” –5;
„проти” – 0;
„утрималося” – 0

УХВАЛИЛИ:

не припиняти достроково діяльність Громадської ради, а продовжити до кінця встановленого законом терміну діючого складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області

ВИСТУПИЛА:

Голова Громадської ради Проніна С.М. подякувала присутнім за плідну роботу.

Також Проніна С.М. запропонувала закрити засідання Громадської ради.

ГОЛОСУВАЛИ:

за пропозицію: закрити засідання установчих зборів
„за” –5;
„проти” – 0;
„утрималося” – 0

УХВАЛИЛИ:

закрити засідання установчих зборів.


Голова Громадської ради                                              Проніна С.М.


Секретар                                                                            Ніколова С.В.