Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації у фокусі уваги запорізької громадськості та податківців

, опубліковано 24 червня 2021 о 13:52

У податковій службі регіону відбулося чергове засідання Громадської ради, яке проходило в режимі онлайн.

Предмет обговорення стосувався змін податкового законодавства, що вже почали діяти або набувають чинності найближчим часом. Особлива увага була приділена обговоренню Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету".

Було зазначено, що, відповідно до закону, в період з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року проводиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб. Декларування є добровільним. Тому громадянин, який не матиме бажання скористатися цією можливістю, не відчує на собі додаткового тиску або негативних наслідків. Основною метою цього акту є продовження політики держави в сфері детінізації всіх сфер суспільного життя. Фактично, закон створює чергові прозорі умови для сплати податків громадянами і підвищує рівень їх податкової культури.

Також частину зустрічі учасники засідання присвятили обговоренню операції «Курорт-2021», в ході якої фахівці податкової служби регіону контролюють дотримання вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання, що діють у місцях масового відпочинку на узбережжі Азовського моря.

Наприкінці засідання члени Громадської ради обговорили нагальні питання та визначилися з порядком денним наступних зустрічей.

Фотоматеріали по темі