Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації податкового законодавства, запроваджені Законом № 3219: Громадська рада розглянула окремі аспекти аудиту та застосування РРО

, опубліковано 14 серпня 2023 о 16:55

Чергове засідання Громадської ради податкової служби регіону було присвячене актуальним змінам у законодавстві, передбаченим Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Позицію податкової служби у обговоренні представляв в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський та керівники підрозділів податкового аудиту і оподаткування фізичних осіб.

Руслан Рачинський акцентував увагу громадських діячів та підприємців, які також були запрошені на зустріч, на основних податкових новаціях та зупинився на преференціях для платників податків регіону, в тому числі й щодо збереження права  з 1 серпня 2023 року фізичних осіб-підприємців - платників єдиного податку першої та другої групи, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України станом на дату початку бойових дій або тимчасової окупації, не сплачувати єдиний податок за період з першого числа місяця, в якому почалися бойові дії на відповідній території, виникла можливість бойових дій або почалася тимчасова окупація такої території, до останнього числа місяця, в якому було завершено такі активні бойові дії, припинено можливість бойових дій або завершено тимчасову окупацію.

Керівники підрозділів Олена Рулевська, Марина Костирко та Наталія Середенко докладно роз'яснили нюанси проведення податкового аудиту, реєстрації і використання РРО та програмних РРО, особливості перевірок фізичних осіб-підприємців та застосування фінансових санкцій.

Під час обговорення представникам Громадської ради було запропоновано продовжити подальшу співпрацю щодо висвітлення конкретних питань запровадження законодавчих змін, які виникають у представників запорізького бізнесу.

Фотоматеріали по темі