Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оподаткування під час воєнного стану: вебінар для запорізьких платників

, опубліковано 30 квітня 2024 о 14:52

Сьогодні фахівці податкової служби Запорізької області разом із Запорізьким обласним союзом промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" провели вебінар, присвячений особливостям оподаткування підприємницької діяльності у період дії воєнного стану.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, податкова служба зацікавлена у безпосередньому і відкритому  діалозі з платниками, адже обговорюючи складні питання, можна мінімізувати проблемні моменти та помилки у веденні власного бізнесу. Також керівник податкової служби регіону відзначив комунікацію податківців із командою ЗОСППР "Потенціал" задля підтримки запорізької бізнес-спільноти.

У рамках вебінару спікери детально роз'яснили останні зміни податкового законодавства та їх вплив на роботу запорізького бізнесу. Начальниця управління податкових сервісів Ірина Бєляєва розповіла про можливості онлайн-взаємодії з податковою службою та сучасні і зручні застосунки. Зокрема, йшлося про Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова». Керівниці підрозділів служби Олена Бессонова, Ольга Богданова, Наталія Оніщенко та Вікторія Монастирська докладно зупинились на нюансах оподаткування підприємців і компаній у період дії воєнного стану, адміністрування майнових податків, розтлумачили питання застосування РРО та ПРРО, проведення розрахункових операцій, надання адміністративних послуг тощо. 

Під час сесії запитань-відповідей запорізькі платники отримали фахові роз'яснення та з'ясували деталі практики застосування законодавчих норм.