Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024»: представлено план перезавантаження регіону

, опубліковано 20 травня 2024 о 10:36

Днями в рамках «Запорізької платформи співпраці та розвитку 2024», яка зібрала в обласному центрі представників державних органів влади, військових, громадськість, бізнес, міжнародних партнерів, освітян і волонтерів, був представлений план перезавантаження та розвитку регіону. 

До обговорення нагальних змін долучилися Віце-прем'єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, представниця Агентства ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм, Надзвичайний та Повноважений Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, Надзвичайний та Повноважений Посол Фінляндії в Україні Яакко Лехтовірта. Участь у роботі платформи також взяв в.о.начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев.

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров окреслив плани розвитку регіону. Враховуючи виклики сьогодення, очільник області зосередився на семи основних напрямках роботи: укріплення оборони, допомога армії, підтримка військових, ветеранів та їхніх родин, безпека та комфорт мешканців, розвиток економіки, міжнародна співпраця, зміцнення національної ідентичності.

Іван Федоров наголосив: «Наша мета – зробити область магнітом для донорів і центральних органів влади. Ми готові працювати, аби зробити наш регіон безпечною та комфортною домівкою для людей, міцним щитом від ворога і майбутнім плацдармом для звільнення всіх окупованих територій».

Окрема увага на платформі була приділена питанням незламного запорізького бізнесу, який попри численні виклики війни продовжує тримати оборону.

– Спрямовуємо на підтримку бізнесу безпрецедентну для нашого регіону суму із обласного бюджету – 11 мільйонів гривень. Ці кошти підуть на сплату відсотків за кредитами банків, гранти ветеранам війни, які започатковують власний бізнес, гранти для виробництва безпілотників, – повідомив голова Запорізької ОДА.


Фото: Запорізька обласна державна адміністрація