Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звернення і запит на інформацію: термін надання відповіді

, опубліковано 13 червня 2024 о 10:00

Протягом якого часу податкова служба має надати відповідь на запит або звернення?

Інформація про це у нашій інфографіці.

Також нагадуємо, що у зверненні має бути обов’язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, а також викладено суть порушеного питання. 

Наголошуємо, письмове звернення повинно бути підписано заявником із зазначенням дати. А в електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. 

При цьому застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається. Електронне звернення, надіслане без використання кваліфікованого електронного підпису, повинно мати вигляд сканкопії звернення з підписом заявника із зазначенням дати.

Письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Отже, звернення, оформлене без дотримання зазначених вимог, повертається заявнику з відповідними роз’ясненнями не пізніш як через десять днів від дня його надходження.