Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До бюджетів м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів надійшло понад 2,4 мільйона гривень податку на нерухомість

опубліковано 02 квітня 2020 о 17:32

За результатами першого кварталу 2020 року власники нерухомості, які перебувають на обліку в Бердянському управлінні податкової служби області, сплатили 2 мільйони 427 тисяч гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це повідомила начальниця Бердянського управління Оксана Федорова.

Зокрема, від власників нерухомості-юридичних осіб надійшло майже 2,2 мільйона, від фізичних осіб – 233 тисячі, що на 98,5 тисячі перевищило надходження трьох місяців 2019 року.

Податківці нагадують, що податкове повідомлення-рішення про сплату податку на нерухоме майно надсилається платнику за місцем його реєстрації. У разі зміни адреси платник зобов’язаний упродовж місяця повідомити контролюючий орган, подавши заяву за формою № 5 ДР.

Якщо платник не повідомив податкову про зміну місця реєстрації, документ надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто, на стару адресу. Як результат – платник не отримає повідомлення-рішення та не буде ознайомлений із сумою проведених нарахувань податку, внаслідок чого у нього виникне податковий борг та будуть нараховані штрафні санкції.

 

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області