Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Курортний бізнес азовського узбережжя має дотримуватися норм податкового законодавства

опубліковано 11 серпня 2020 о 14:53

У розпал цьогорічного курортного сезону працівники Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області майже щоденно беруть участь у рейдах робочих груп, створених органами місцевої влади Бердянська, Бердянського району та Приморська.

Метою таких заходів є координація літньої оздоровчої кампанії, моніторинг діяльності оздоровчих закладів та баз відпочинку на узбережжі Азовського моря, упорядкування обліку фізичних та юридичних осіб, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), ліквідація незаконної торгівлі та оформлення найманих працівників.

Під час інформаційних рейдів представники робочих груп роз’яснюють підприємцям вимоги податкового законодавства щодо ведення бізнесу та належного оформлення найманих працівників, а також виплати заробітної плати не нижче мінімально встановленого законодавством рівня. Разом з тим, бізнесмени отримують друковану продукцію – листівки та пам’ятки, які знадобляться їм у практичній роботі.      

– Легалізація трудових відносин і заробітної плати є одним з найважливіших питань, вирішення якого має безпосередній вплив на добробут нашої громади та держави в цілому. Адже через тіньовий ринок зайнятості держава втрачає мільйони гривень несплачених податків, а громадяни позбуваються законних соціальних гарантій, – зазначила начальник Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова.

 

Фахівці податкової служби закликають всіх представників бізнесу зайняти відповідальну позицію та дотримуватися норм податкового законодавства, касової дисципліни, мати всі необхідні документи та сплачувати податки з отриманих доходів.

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області