Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Врожай-2020": Пологівські податківці виявили 16,7 гектарів "тіньової" землі

опубліковано 12 серпня 2020 о 13:57

У рамках кампанії "Врожай-2020" фахівці Пологівського управління податкової служби області проводять виїзди з метою обстеження та з’ясування законності використання земельних ділянок.

Так, нещодавно податківці встановили факт використання 16,7 га землі, яка не була задекларована та використовувалась не за цільовим призначенням. У ході обстеження території та опитування свідків, землекористувача цієї ділянки не виявлено. Тому спеціалісти Пологівського управління ГУ ДПС у Запорізькій області провели комплекс заходів щодо реалізації майна, яке було взято на облік як безхазяйне. За результатами відпрацювання до місцевого бюджету Воскресенської ОТГ надійшло 24,6 тисячі гривень.

Крім того, з початку року вже укладено 7 нових договорів оренди, до оподаткування залучено 53,2 га, до скарбниць надійде майже 80 тисяч гривень.

Фахівці податкової служби регулярно проводять зустрічі з фермерами, під час яких звертають увагу на використання земельних ділянок не за цільовим призначенням. Так, в результаті проведених співбесід по 142 ділянкам загальною площею понад 1,5 тисячі га платники податків добровільно змінили їх цільове використання. Таким чином, місцеві бюджети отримали 271 тисячу гривень єдиного податку та майже 250 тисяч гривень земельного податку.


Пологівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області