Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пологівські платники отримали актуальні роз'яснення щодо реєстрації податкових накладних

опубліковано 04 грудня 2020 о 08:58

Начальниця Пологівського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй провела вебінар з питань реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування.

Як пояснила Світлана Бруй, податкові накладні, які платники ПДВ реєструють в Єдиному реєстрі податкових накладних, проходять технічну перевірку та перевірку на відповідність критеріям ризику. Це – критерії безумовної реєстрації, ризиковості платника, позитивної податкової історії, ризиковості здійснення операції. Якщо податкова накладна потрапляє під критерії ризиковості, її реєстрація зупиняється і платник має документально підтвердити реальність такої операції.

При визначенні ризиковості ДПС використовує інформацію, яку надає сам платник податків, зокрема, це податкова звітність. Також використовується інформація від правоохоронних органів, яка надається у рамках кримінальних проваджень щодо певних суб’єктів господарювання.

Світлана Бруй наголосила, що система моніторингу блокує незначний відсоток накладних з ПДВ. Вона підкреслила, що зупинка реєстрації податкової накладної не означає заборону господарської діяльності платника, тобто не обмежує його право постачати та купувати товари, та детально зупинилася на переліку документів, які платник ПДВ має подати для розгляду питання щодо реєстрації його зупиненої податкової накладної або розрахунку коригування до контролюючого органу з таблицею даних платника податку та пояснень до неї.

 

Пологівський сектор організації роботи
організаційно-розпорядчого управління
ГУ ДПС у Запорізькій області