Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бердянським платникам роз'яснюють особливості застосування РРО

опубліковано 28 грудня 2020 о 13:43

Питання особливостей застосування РРО підприємцями розглядалося у Бердянському виконавчому комітеті. На зустрічі були присутні міський голова Валерій Баранов та його заступники, секретар Бердянської міської ради Олександр Свідло, депутати міської ради, представники податкової служби, міськвиконкому, держспоживслужби та бізнесу.

Начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Запорізькій області Олександр Прошутінський повідомив, що платники податків при розрахунках зі споживачами поряд з традиційними РРО можуть застосовувати програмні, які можна встановити на комп’ютер, смартфон чи планшет. Нові програмні рішення доступні кожному на безкоштовній основі, а реєстрацію ПРРО можна здійснити в електронному вигляді в Електронному кабінеті.

Представник податкової служби також наголосив, що Законом України №1017-ІХ до 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп.

Під час зустрічі учасники отримали фахові роз'яснення у сфері використання касової техніки.

 

Бердянський відділ податків і зборів з юридичних осіб
ГУ ДПС у Запорізькій області