Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія-2021: мешканці Більмацької та Розівської громад долучаються

опубліковано 10 лютого 2021 о 08:30

Фахівці Пологівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області розпочали інформаційну та консультативну роботу, надаючи допомогу громадянам у складанні річних податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік.

Податківці проводять виїзні зустрічі з селянами, які проживають у віддалених населених пунктах Пологівського району, Більмацької та Розівської територіальних громад.

Як повідомив в. о. начальника Пологівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області Вадим Шкіренко, фахівці служби вже відвідали два старостинські округи Розівської громади. За результатами зустрічей мешканці подали 125 декларацій із загальною сумою задекларованих доходів 1 мільйон 425 тисяч гривень.

Спеціалісти служби наголошують, що обов’язок подання декларації та сплати податку виникає, зокрема, у разі отримання доходів від оренди майна фізичної особи, у тому числі земельного паю, якщо орендар не є суб'єктом господарювання.

Крім того, громадяни, які самостійно обробляють земельні ділянки площею понад 2 гектари, повинні декларувати та сплачувати податки з доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції.

Пологівський сектор організації роботи
Головного управління ДПС у Запорізькій області