Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Декларування 2021": 419 бердянців вже відзвітували про минулорічні доходи

опубліковано 16 лютого 2021 о 11:11

У січні до Бердянської податкової інспекції подано 419 декларацій про майновий стан і доходи. Про це повідомила начальниця Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова під час щотижневої наради представників правоохоронних органів та силових структур при Бердянській райдержадміністрації. Одним з питань на засіданні розглянули процес декларування доходів за 2020 рік.

Як зазначила Оксана Федорова, найбільша кількість декларацій надійшла від громадян, які отримали доходи від надання нерухомого майна в оренду – 145 та від отримання спадщини – 105. Також бердянці декларують іноземні прибутки, доходи від продажу та оренди майна, від реалізації сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних паях та інші.

Вона також звернула увагу, що метою декларування є не тільки сплата податку на доходи фізичних осіб до бюджету, а й повернення певної суми податку, яку платник перерахував зі своєї заробітної плати упродовж минулого року. Витрати, які платник податку має право включити до податкової знижки, прописані у Податковому кодексі, зокрема, це плата за навчання, сплата страхових платежів і пенсійних внесків, частина суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом тощо.

Останній день подання декларацій про доходи – 30 квітня. Сплатити суму податкового зобов'язання потрібно до 1 серпня.

За отриманням податкової знижки можна звернутися упродовж всього року.

 

Бердянський відділ камеральних перевірок
Головного управління ДПС у Запорізькій області