Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування та онлайн звітність – теми зустрічей оріхівських податківців із представниками Малотокмачанської об’єднаної громади

опубліковано 17 лютого 2021 о 08:10

Оріхівські податківці продовжують тематичні зустрічі із мешканцями територіальних громад. Днями відбулася нарада начальника Оріхівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Запорізькій області Тетяни Гринь зі старостою сіл Білогір'я, Новопокровка, Лугівське Малотокмачанської ОТГ Романом Шевченком. Головними питаннями стали кампанія декларування доходів громадян та подача електронної звітності.

Тетяна Гринь розповіла, що Податковим кодексом України передбачено подання звітності в електронному вигляді і є можливим за умови отримання електронних ключів в акредитованих центрах сертифікації. Перевагами онлайн звітування є: економія часу, постійна актуалізація (оновлення) програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, захист від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Звернула увагу, що спілкування з податковою службою в електронному вигляді набагато зручніше та швидше. Особливо важливо це зараз – у період карантину та обмежувальних заходів.

Крім того, сторони обговорили основні новації податкового законодавства, процес залучення мешканців територіальної громади до подання декларацій про доходи за минулий рік та інші питання деклараційної кампанії.

 

Оріхівський відділ податків і зборів з фізичних осіб
та проведення камеральних перевірок
Головного управління ДПС у Запорізькій області