Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю і податок на нерухомість у Запоріжжі: розгляд проблемних питань разом із бізнесом

опубліковано 25 лютого 2021 о 14:24

Питання повноти сплати майнових податків юридичними особами розглядалося під час робочої зустрічі податківців з платниками Вознесенівського, Дніпровського, Хортицького та Заводського районів міста Запоріжжя.

Начальник Вознесенівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області Василь Рахуба акцентував увагу, що взаємодія з бізнесом дозволяє покращити ефективність адміністрування місцевих податків і зборів, спільно знаходити резерви з наповнення бюджетів та зміцнювати фінансову спроможність громад в умовах реформування місцевого самоврядування.

Начальниця Вознесенівського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб Наталя Будревич зазначила, що фахівці служби здійснюють контроль за сплатою податків, що безпосередньо впливають на поповнення місцевих бюджетів. Вона озвучила й проблемні питання. Так, на даний час із 729 договорів оренди земельних ділянок суб'єктів господарювання по 282 відрахування орендної плати здійснюється без врахування нової нормативно-грошової оцінки, у зв'язку з чим розмір орендної плати не досягає встановленого розміру.

Також податківці зауважили, що платники єдиного податку першої-третьої груп, що є власниками ділянок або постійними землекористувачами, з 1 липня 2020 року є платниками земельного податку у разі надання в оренду цієї землі або нерухомості, що розташована на ній.

 Фотоматеріали по темі

 

Вознесенівський відділ камеральних перевірок
управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків
Головного управління ДПС у Запорізькій області