Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Олександрівського, Комунарського та Шевченківського районів Запоріжжя сплатили понад 1 мільярд гривень

опубліковано 26 квітня 2021 о 11:59

Як повідомив начальник Олександрівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Ратієв, за січень-березень 2021 року до бюджетів усіх рівнів спрямовано майже 1,3 млрд грн податків, зборів та платежів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, надходження зросли на 441 млн грн, або на 54% більше.

До державного бюджету України надійшло майже 550 млн грн, що на 43% або на 165 мільйонів більше порівняно з минулим роком.

Більша частина доходів держбюджету сформована трьома податками: податком на додану вартість, податком на доходи фізичних осіб та податком на прибуток.

Так, платники податку на додану вартість перерахували майже 220 млн грн, це на 52 мільйони більше, ніж торік.

Також запорізькі підприємства спрямували понад 110 млн грн податку на прибуток, що на 33 мільйони випереджає дані 2020 року.

Разом з тим, надходження податку на доходи фізичних осіб склали понад 202 млн грн. Це на 67 мільйонів більше рівня першого кварталу 2020 року.

Також до бюджету направлено 36,7 млн грн військового збору. Показники відрахувань на потреби армії зросли, порівняно з минулим роком, на 5,6 мільйона.

 

Олександрівський відділ податків і зборів з фізичних осіб та
проведення камеральних перевірок
управління податкового адміністрування фізичних осіб
Головного управління ДПС у Запорізькій області