Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Приморська ОТГ готується до курортного сезону-2021

, опубліковано 06 травня 2021 о 09:58

Підготовку до літнього оздоровчо-туристичного сезону 2021 року обговорювали на нараді у Приморській об’єднаній територіальній громаді.

Перед запрошеними керівниками оздоровчих та готельних закладів виступали фахівці служби з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, поліції, служби зайнятості та соціального захисту, прикордонної служби, медичних установ міста. Позицію податкової служби представляла начальниця Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова.

Із вступним словом до учасників наради звернувся голова Приморської об’єднаної територіальної громади Олександр Кошелевич та висловив подяку представникам всіх служб та керівникам оздоровчих закладів за активну участь у цьому заході.

Оксана Федорова підкреслила, що взаємодія між податковою службою, громадою та платниками – це сумісна праця, направлена на наповнення бюджетів всіх рівнів та проведення роз’яснювальної роботи з платниками щодо обізнаності їх в питаннях оподаткування.

Також вона проінформувала присутніх щодо надходжень податків і зборів у 2020 році в місцевий бюджет Приморської громади. Так, за 2020 рік від платників Приморщини надійшло понад 129 млн грн, у тому числі від підприємств та підприємців курортної сфери 7,3 млн грн. Це складає понад 5 відсотків від усіх надходжень громади. Зокрема, приморські платники перерахували 4,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 1,4 млн грн плати за землю, 756 тис. грн туристичного збору та 326 тис. грн податку на нерухомість.

 

Разом з тим, Оксана Федорова зупинилась на питаннях сплати туристичного збору, застосування РРО та придбання ліцензій для торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, сплати акцизного податку та проведення перевірок в період пандемії. Окремо вона звернула увагу на обов’язковому оформленні трудових відносин з найманими працівниками та нарахуванні заробітної плати не нижче мінімально встановленої.