Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про бізнес-процеси запорізьких підприємств без посередників

опубліковано 11 червня 2021 о 08:10

Запорізький бізнес – це невід'ємна частина економічних процесів регіону. Стабільна робота підприємств різних галузей забезпечує розвиток і фінансову спроможність громад, наповнення бюджетів, робочі місця для запоріжців та реалізацію корисних соціальних проектів. Втім, карантин істотно знизив ділову активність запорізької бізнес-спільноти та став випробуванням для підприємців.

Усвідомлюючи непросту ситуацію, запорізькі податківці підтримують постійний діалог з представниками підприємств усіх сегментів економіки. Так, проведення виїзних зустрічей вже стало звичайною практикою для керівницва Вознесенівських відокремлених структурних підрозділів ГУ ДПС у Запорізькій області. Цього разу робочі зустрічі проходили на підприємствах з виробництва електророзподільчої апаратури, чавуну та сталі, меблів та інших.

У ході зустрічі на підприємствах начальник Вознесенівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Запорізькій області Василь Рахуба зазначив:

Завжди хочеться мати безпосереднє спілкування та живий діалог, щоб обговорювати проблемні питання та спільно знаходити шляхи їх вирішення.

Також податківець наголосив на вмінні запорізьких підприємців працювати в складних умовах, опановувати нові бізнес-кейси, інноваційні сфери, що роблять Запоріжжя потужнішим.

Корисним досвідом для податківців стали екскурсії виробничими цехами підприємств-експортерів, які представляють Україну на світовому ринку. В свою чергу, керівники підприємств, мали нагоду проконсультуватися із фахівцями, знайти відповіді на свої запитання та висловити пропозиції, як вдосконалити співпрацю у майбутньому.

Позитивним результатом відкритого діалогу податкової служби і бізнесу є збільшення надходжень податку на додану вартість та податку на прибуток до державного бюджету від підприємств, які перебувають на обслуговуванні Вознесенівських структурних підрозділів Головного управління ДПС у Запорізькій області. Так, за п’ять місяців до державного бюджету надійшло на 34 мільйона гривень або на 20% відсотків більше податку на прибуток, ніж за аналогічний період минулого року. Податку на додану вартість було сплачено на 84 мільйона гривень або на 19% більше, ніж торік.

Фотоматеріали по темі