Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Пологівській інспекції відбулась гаряча лінія щодо застосування РРО та ПРРО

опубліковано 22 липня 2021 о 13:04

Нещодавно в Пологівській державній податковій інспекції ГУ ДПС в Запорізькій області проведено гарячу телефонну лінію щодо застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку. На запитання пологівців відповідав начальник Пологівської ДПІ ГУ ДПС у Запорізькій області Володимир Михайлов.

Під час гарячої лінії підприємці, які зобов’язані провадити діяльність із застосуванням касової техніки, цікавилися особливостями роботи програмних РРО та відповідальністю за порушення касової дисципліни.

Посадовець наголосив, що реєстратори розрахункових операцій не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. Якщо споживачі, використовуючи мережу Інтернет, замовляють послуги і розрахунки за них здійснюють виключно із застосуванням електронного платіжного засобу та платіжних систем (Приват24, LiqPay, Portmone, EasyPay, PayPong, Ipay.ua тощо), такі операції здійснюються без застосування РРО.


10% вартості проданих товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;Також тимчасово, до 1 січня 2022 року, у разі незастосування реєстратора розрахункових операцій передбачено фінансові санкції, визначені пунктом 1 статті 17 Закону України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а саме у разі проведення розрахункових операцій з використанням РРО, програмних РРО або розрахункових книжок на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг), не проведення розрахункових операцій через РРО та/або програмні РРО. Штрафи застосовуються в таких розмірах:

50% вартості проданих товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

Крім того, Володимир Михайлов відповідав на питання щодо роботи Електронного кабінету платника податків. З інформацією щодо подання звітності в електронній формі платники податків можуть ознайомитись на вебпорталі ДПС в розділі «Електронна звітність» за посиланням https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/.